Projectfotografie: laat zien wat je gedaan hebt!

Zoals je misschien gelezen hebt op mijn website, vind ik dat je moet laten zien aan de kijker wat jouw bedrijf doet. Minstens net zo belangrijk is dat je laat zien wat je hebt gedaan! Waar moet je op letten bij projectfotografie? Ik leg het je uit in dit artikel!

Waarom zou je foto's willen hebben van projecten?

Hier kan ik een kort en krachtig antwoord op geven: goede projectfoto's zorgen er voor dat er meer geld in het laatje komt. Stel: je zit aan tafel met een potentiële klant die nieuwsgierig is naar hoe het eindresultaat van jouw product of dienst eruit kan zien. Het kan zijn dat de persoon aan de andere kant van de tafel geen kaas heeft gegeten van jouw vakgebied en geen idee heeft van wat er mogelijk is. Dan is het toch verschrikkelijk makkelijk om prachtige foto's erbij te pakken van vergelijkbare projecten. Als dat diegene niet over de streep gaat trekken, weet ik het ook niet meer. Voor wie projectfotografie interessant kan zijn? Denk aan architect tot hovenier en van interieurinrichter tot (technisch) installateur.

Wanneer fotograferen?

Wat goed dat je jouw projecten wilt laten fotograferen! Om het beste resultaat te behalen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je jouw projecten laat fotograferen. Als jouw project buiten zichtbaar is, moet je jezelf afvragen of dit het goede moment is om het project te laten fotograferen? Hoe is het weer? De mooiste foto's krijg je in het voorjaar, zomer of de herfst. In de winter zijn de bomen kaal en heb je een grotere kans op slecht (koud!) weer. Dit zeg ik overigens niet omdat ik niet graag in de kou fotografeer...

Is het project écht af?

Het klinkt erg logisch, maar stuur pas een fotograaf (lees: mij) naar een project wanneer deze écht helemaal af is. Geloof me: ik heb in de bijna 10 jaar dat ik fotografeer regelmatig projecten bezocht die nog nét niet klaar waren. Het beste resultaat krijg je wanneer het project er strak bij staat. Natuurlijk kan ik een hoop Photoshoppen (Caribisch strand, je zegt het maar!), maar toveren kan ik (nog) niet. Ook moeten er natuurlijk geen mensen meer aan het bouwen zijn, tenzij je juist jouw mensen aan het werk wilt laten fotograferen.

Met of zonder mensen?

Wanneer het bij jouw project om een kantoorgebouw of een andere publieke omgeving betreft, moet je jezelf afvragen of je deze plek mét of zónder mensen wilt fotograferen. Personen maken een foto spannender: er gebeurt wat op een foto. Een nadeel van personen op de foto is dat je goed aan de privacy van de gefotografeerde persoon moet denken. Wil je precies weten hoe dit zit? Bekijk dan dit artikel eens!

Wanneer zullen we starten?

Ik help je graag aan strakke projectfotografie. Wil je meer weten over hoe we dit het beste kunnen aanvliegen? Of nieuwsgierig naar mijn tarieven? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Foto: Nexxt Lighting!


Contact

ADRES:

Fabianboot.nl

Bernhardstraat 40

3862 CL Nijkerk

OPENINGSTIJDEN:

Dinsdag t/m vrijdag: 9.00 -17.00 uur

TELEFOON:

06-23154801