Nooit meer jouw foto’s kwijt: stop ze in een beeldbank

In dit artikel wil ik je uitleggen waarom een beeldbank kan werken voor jouw bedrijf en waarom ik een fan ben van beeldbanken.

Vind je het spannend om op de foto te gaan?

Natuurlijk wil je goed op de foto staan, want deze moet je toch een tijdje gebruiken. Dan moet hij wel goed zijn. Wat kan je eraan doen als je het spannend vindt om op de foto te gaan?

Hoe zou jij een fotograaf zoeken?

Als je hoger in online zoekresultaten wilt komen, zal je moeten schrijven over jouw vakgebied. De uitdaging is dan om met jouw teksten (die vooral fijn leesbaar moeten zijn) de juiste snaar te raken als het gaat om zoektermen.

Waarom ik nooit onbewerkte foto’s aanlever

Je komt ze gelukkig héél zeldzaam tegen: aanvragen waarbij wordt gevraagd wat het met de prijs doet als de opdrachtgever zelf de foto’s bewerkt. Mijn antwoord: precies hetzelfde als wanneer je ze door mij laat bewerken. Waarom?

Het fotografieseizoen komt eraan!

Het voorjaar komt er weer aan. Mijn fotografenhart maakt dan altijd een klein sprongetje. Dit betekent namelijk dat het fotografieseizoen eraan komt. We kunnen weer naar buiten om bedrijven te fotograferen.

Meer omzet nodig voor jouw bedrijf?

Meer omzet: wie wil dat nou niet? Omzet is een belangrijk onderdeel van ondernemen. Doe jij al alles wat je kunt om meer omzet te genereren?

Hoe kies je de juiste fotograaf voor jouw bedrijf?

Ken je het gezegde ‘Er zijn meer vrouwen (of mannen) dan kerken’? Dit geldt ook voor fotografen. Hoe kies je dan de juiste fotograaf?