9 tips voor de fotografie van een hotelkamer

Elk hotel heeft ze: hotelkamers. Als eigenaar wil je natuurlijk niet dat deze kamers leeg blijven staan, want een lege hotelkamer kost geld. Hoe je ervoor zorgt dat een hotelkamer wordt gevuld? Door een strakke presentatie. Foto's kunnen je daarbij helpen. Ik geef je in dit artikel tips die je kunnen helpen.

1. Houd het rustig

Waar moest de kijker ook alweer naar kijken? Oja! Naar de hotelkamer! Soms kom je foto's tegen waarop dingen te zien zijn die afleiden. Een losse stekker, handdoeken die rommelig liggen in de badkamer, of een stapel folders op het dressoir. Allemaal dingen waar een foto rommelig van wordt. Dit vind ik daarom de belangrijkste tip. Loop eens kritisch door de hotelkamer heen en vraag je bij alles af: komt dit de foto ten goede?

2. Zorg dat de kamer schoon is

Dit sluit aan bij bovenstaande tip: zorg dat de hotelkamer schoon gemaakt is en dat alles werkt (lampjes etc.) voordat de fotograaf los gaat op de kamer. Geloof me: daarna zijn jij en de fotograaf de beste vrienden. Het is mij geregeld overkomen dat ik zelf nog vegen op een spiegel moest schoonmaken of een papiertje van de grond moest oprapen. Het scheelt ook een hoop Photoshopwerk. Geef de housekeeping dus door dat er een hele bijzondere gast in de hotelkamer komt verblijven en dat de kamer extra goed schoon gemaakt moet worden.

3. Wat zou jij willen zien?

Je moet bij de fotografie van een hotelkamer nadenken over wat de potentiële gast wil zien. Heb jij zelf wel eens in een hotel overnacht? Vast wel! Wat deed de marketingafdeling van dat hotel goed in de presentatie van hun kamer? Of ontbrak er iets in die presentatie? Beter goed afgekeken, dan slecht verzonnen!

4. Laat het er ruim uitzien

Niemand wil verblijven in een te kleine kamer. Zorg dus dat het op de foto nét lijkt alsof jouw kamers ruimer lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Je kunt beter de hotelkamer verkopen en dat de kamer iets minder ruim is dan op de foto's, dan hem niet te verkopen doordat mensen denken dat je kamer te klein is. Dit doe je door het gebruik van de juiste apparatuur (groothoek!) en het innemen van het juiste standpunt.

5. It's in the details

Als foto's gebruikt worden (zowel online als offline) om de kamer te verkopen, wil je dat mensen een gevoel krijgen bij het zien van de foto's. Dat doe je niet door alleen overzichtsfoto's te laten zien. De kijker wil jouw hotelkamer kunnen voelen: dit doe je door te laten zien welke materialen er gebruikt zijn. Duik daarom in de details en gebruik close-ups.

6. Welke sfeer wil je uitstralen?

Je hebt vast en zeker een sfeer voor ogen die de kamer moet uitstralen. Deels doet de kamer dit van nature, maar een sfeer kun je versterken door filters. De bekendste is zwart-wit, maar er zijn tal van filters die de sfeer van jouw kamers kunnen versterken.

7. Neem de tijd

Haastige spoed, is zelden goed! Een goede foto vraagt tijd. Wil je een goed resultaat? Zorg dan dat er genoeg tijd beschikbaar is en dat de fotograaf wordt ingeschakeld wanneer de kamer beschikbaar is. Het zou zonde zijn als de fotograaf moet haasten omdat de gast onderweg is van de receptie naar hun kamer.

8. Vergeet de omgeving niet

Je wilt natuurlijk ook laten zien waar de gast terecht komt. Vergeet daarom niet te fotograferen in welke omgeving de kamer staat. Daarmee bedoel ik de omgeving waarin het hotel gevestigd is, maar ook de faciliteiten van het hotel. Hoe ziet het hotel er uit? Heeft het hotel een restaurant? Een zwembad? Wellness? Allemaal faciliteiten die een kamer interessant maken. Laat deze daarom ook zien!

9. Laat mij je helpen!

Ik hoop dat ik je met dit artikel een eindje op weg geholpen heb. Ik zou je graag verder helpen en maak graag foto's van jouw hotelkamer. Ik fotografeer overigens niet alleen kamers. Ook voor de fotografie van een bungalow, vergaderzaal, glamping of bed & breakfast kun je bij mij terecht! Neem je hieronder contact met mij op?


Contact

ADRES:

Fabianboot.nl

Bernhardstraat 40

3862 CL Nijkerk

OPENINGSTIJDEN:

Dinsdag t/m vrijdag: 9.00 -17.00 uur

TELEFOON:

06-23154801